zondag 19 augustus 2018

23 aug. Op naar Limburg.

Vanmorgen om 9 uur waren we bij Reinders Rekreatie om de banden op spanning te brengen en daarna zijn we vertrokken naar het zuiden. De reis ging erg voorspoedig al was het wel druk op de weg. Via Zwolle, Arnhem en Nijmegen richting Venlo. Een 10 km voor Venlo ligt Camping Californië in Grubbenvorst. De camping is gemakkelijk te bereiken en ligt gunstig t.o.v.  diverse interessante plaatsen. Het is een verzorgd terrein zonder afgebakende standplaatsen die zijn verdeeld over een drietal velden. Voor de website klik hier.
Het ACSI-tarief bedraagt € 15,- p/n. Wij blijven hier maar één nacht omdat we morgen verder willen naar Luxemburg maar voor fietsliefhebbers is het hier een eldorado. Vanmiddag naar Venlo gereden, een stad waar we nog nooit waren geweest. Dat werd tijd dus. De stad viel me niet tegen ook al omdat de 2e W.O. veel schade heeft opgeleverd. De binnenstad waar de winkels zijn is gezellig. Dat kwam ook door de vele Duitsers die hier inkopen doen. Vele winkeliers prijzen hun waren in het Duits aan. We zijn even in de Martinuskerk geweest die ook veel schade heeft gehad maar prachtig is herbouwd. Alleen de toren is in moderne vorm herbouwd en dat had men beter niet kunnen doen. Het orgelfront van Verschueren wordt tegenwoordig meer gewaardeerd als vroeger. Het heeft wel wat!
Onze plek op het eerste veld.

Gotische gevel.

Het Stadhuis op de Markt.

Nieuw en oud!!

De nieuwe toren van de Martinuskerk.

Middenchip van de Martinuskerk.

Middenschip naar het westen met orgelfront.

De Maas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

26 sept. Schoonmaakdag.

Vandaag niet veel anders gedaan dan schoonmaken. Ankie het interieur en ik het exterieur. Vanmiddag hebben we heerlijk in het zonnetje gezet...